6 причин додати чорний перець до свого раціону

Правильні спеції не лише покращують смак страв, а і приносять користь для організму. Багато з них навіть мають деякі лікувальні властивості. Однією з таких спецій є чорний перець, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ось переваги, які можна отримати, вживаючи в їжу чорний перець:

Покращення травлення. На дуку експертів, сирий чорний перець збільшує секрецію соляної кислоти в шлунку, що дозволяє покращити травлення. Соляна кислота також допомагає очистити кишечник і сприяє усуненню інших шлуково-кишечних розладів.

Зміцнення імунітету. Чорний перець багатий на вітаміни та мінерали, які мають величезне значення, коли мова йде про імунітет. Особливо багато він містить вітамінів А, С та К. Крім них, з чорним перцем ви можете отримати тіамін, піридоксин, рибофлавін, фолієву кислоту, мідь та кальцій.

Полегшення дефекації. Від запорів страждає велика кількість людей у всьому світі, але чорний перець може вирішити цю проблему. Регулярне вживання чорного перцю допомагає усунути запори, нудоту, а також запобігти бактеріальним розладам.

Схуднення. Чорний перець сприяє пришвидшенню обміну речовин. Якщо ви хочете скинути зайві кілограми, додавайте до зеленого чаю дрібку чорного перцю та вживайте такий напій 2-3 рази на день. Також перець містить багато фітонутрієнтів, які пришвидшують спалення жиру.

Запобігання появі деяких видів раку.  Дослідження показали, що комбінація куркуми та перцю допомагає знизити ризик деяких видів раку. Ці спеції додають до теплого молока. Такий напій традиційно вживають при застуді, оскільки він містить велику кількість вітаміну А, каротиноїдів та антиоксидантів, які допомагають швидше одужати і запобігти розвитку серйозних хвороб.

Вирішення проблем з пігментацією шкіри. Чофрний перець часто використовують для усунення порушень пігментації шкіри, таких як вітіліго, при якому клітини, які відповідають за забарвлення шкіри, розпізнаються імунітетом як патогени.

Таким чином, ви можете отримати від цієї звичної для всіх спеції безліч корисних ефектів, але пам’ятайте – як і інші продукти, перець потрібно вживати помірковано.

 

Фото: pixabay