7 населених пунктів Дніпропетровщини самостійно контролюватимуть будівництво

Дніпропетровщина найактивніше йде шляхом децентралізації. Вже 7 населених пунктів регіону отримали нові містобудівні повноваження. Відтепер вони самостійно надаватимуть дозвіл на будівництво та контролюватимуть будівельні роботи на власній території. Про це повідомили в управлінні містобудування та архітектури Дніпропетровської облдержадміністрації.

Нові функції дозволять містам та громадам самостійно давати дозволи на будівництво, контролювати якість забудови, складати приписи у разі порушень та навіть зупиняти роботи.

Для мешканців регіону нові повноваження також вигідні. Відтепер за адміністративним дозволом на будівництво не потрібно їхати до обласного центру. Всі документи можна оформити, не виїжджаючи за межі свого населеного пункту.

Містобудівні повноваження вже отримали 2 громади та 5 міст Дніпропетровщини. Першою в Україні будівельні функції отримала Слобожанська селищна об’єднана громада (колишня Ювілейна). За нею відповідальність за будівництво на себе взяли Апостолівська об’єднана громада, Кам’янське, Покров, Кривий Ріг, Нікополь та Дніпро.

До кінця 2016 року кожна новостворена громада області повинна подати заявку до головного управління Державної архітектурно-будівельної інспекції на передачу містобудівних повноважень від цієї інспекції громаді.

Залишити відповідь