Кому може нашкодити оливкова олія?

Оливкову олію можна вживати не всім людям, адже вона може завдати шкоди. Обережніше за все з оливковою олією потрібно бути людям, які страждають на запалення жовчного міхура – холециститом: через сильний жовчогінний ефект олія може загострити захворювання. Пише zdorovia.com.ua.

Незважаючи на те, що оливкова олія широко застосовується в дієтології, потрібно чітко знати міру – не більше двох столових ложок олії на день, адже цей продукт досить калорійний: в 100 грамах оливкової олії міститься майже 900 калорій, а на одну столову ложку припадає близько 150 калорій.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Також не варто помилятися щодо того, що продукти, підсмажені на оливковій олії, не завдають організму ніякої шкоди. Насправді ж, будь-яка олія, в тому числі оливкова, в результаті нагрівання не тільки втрачає свої корисні властивості, але і стає шкідливою. Тому вживати в їжу потрібно оливкова олія, яка не пройшла термічну обробку.

Однак, варто повторити, що всі ці негативні якості продукту проявляються лише в тому випадку, якщо людина вживає в їжу занадто велику кількість оливкової олії.

Фото: pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!