Яка їжа може призвести до появи алергії
Регулярне вживання фаст-фуду сприяє розвитку харчової алергії, найбільшому ризику піддаються діти. Такі висновки вчені Неаполітанського університету в Італії озвучили на конференції ESPGHAN, інформує 24 канал з посиланням на The Guardian.
Італійські вчені зробили відкриття після спостереження за дітьми старшого дошкільного і молодшого шкільного віку. Частина з них страждала від харчової алергії. Дослідники порівняли харчові звички, умови життя малюків і їх лабораторні аналізи. У алергіків виявилися дві спільні риси — любов до фастфуду та вміст великої кількості кінцевих продуктів глікування в організмі. Діти з харчовою алергією в середньому споживали приблизно на 20-40% більше нездорової їжі протягом тижня, ніж діти, які не мали алергії.
Страви швидкого приготування збільшують ризик розвитку алергії, оскільки призводять до накопичення в організмі людини так званих кінцевих продуктів глікування. Ці покриті вуглеводами білкові і жирові молекули з’являються під час тривалої теплової обробки їжі, що містить багато цукру. Продукти глікування погано розкладаються і виводяться з організму.
Крім харчової алергії, вони можуть викликати діабет і атеросклероз, хворобу Альцгеймера та інші захворювання, які пов’язані з хронічним запаленням.
Фото: pixabay