Науковці розповіли, які продукти знижують розумові здібності
Усі ми любимо час від часу з’їсти якусь апетитну «гидоту» – бургер, картопельку фрі, чипси. Так, деякі експерти навіть радять інколи тішити себе подібними наїдками. Втім, американські вчені з Університету Південного Іллінойсу в Едвардсвіллі провели дослідження і з’ясували – такої їжі повинно бути мінімум, повідомляє “Радіо Люкс”.
Річ у тім, що продукти із високим вмістом жирів сповільнюють мисленнєві можливості людини. Таке харчування призводить до того, що постачання глюкози сповільнюється, тож організм змушений харчуватися кетоновими тілами. Вони отримуються з жирів, а це повільне джерело енергії, через що у мозку виникають «глюки».
“Потрібно відмовитися від дієти з високим вмістом жирів, яка не тільки призводить до ожиріння, але також негативно впливає на когнітивні здібності”, – підсумували науковці.
Бургери, піца, картопля фрі чи просто смажена бульба, чипси, канапки з ковбаскою, сиром і вершковим маслом, плов, шашлик зі свинини, сосиски, сардельки, страви з майонезом, торти і тістечка на основі масляного крему тощо… А ви часто їсте щось із цього списку? Якщо так, перегляньте свої вподобання.


