“Допомога від міжнародних партнерів лишається найбільш реальним шляхом підтримки місцевих медіа”, – учасники наради НСЖУ

«Треба не просити, щоб включалася держава, а вимагати. За ці місяці ми побачили, що державні органи дійсно перевантажені іншою роботою, але ж і профільні, які займаються інформаційними питаннями, ніяк не проявилися», – редактор з Одеси Геннадій Чабанов констатує, що державним органам влади байдуже до локальних ЗМІ.

Виступаючи на конференції НСЖУ „Війна та економічна криза українських медіа. Як країні не втратити інформаційну незалежність” він наголосив, що медіа треба системніше працювати з владою на різних рівнях, аби мінімізувати економічні проблеми у ІІ півріччі 2022-ого.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Видавець газети «Обрії Ізюмщини», секретар НСЖУ Костянтин Григоренко як один із варіантів допомоги держави місцевим ЗМІ, зокрема друкованим, пропонує таке:

«Нам треба пропонувати уряду, державним установам використовувати досвід Франції. Коли кожен громадянин України зможе прийти на поштове відділення й передплатити за рахунок держави будь-яку газету. На місцевому рівні це можна зробити, обходячи Укрпошту, напряму через управління соціального захисту через територіальні центри. Можу запевнити – це працює абсолютно законно через субвенцію обласної ради районим радам для цільового виокристання передплати газети для населення певних категорій».

Утім, Перша секретар НСЖУ Ліна Кущ вважає, що ЗМІ не повинні мати ілюзій в питанні жержавної допомоги. Медійникам непогано було врахувати, що поміч міжнародних організацій більш реальна:

«Якщо влада досі не поцікавилася, як ви працюєте, то де гарантія, що вона піде назустріч? Допомога від міжнародних партнерів поки що залишається найбільш реальним шляхом підтримки місцевих медіа в Україні: гранти, пряма фінансова підтримка, співпраця з закордонними редакціями. Справді треба переорієнтуватися на те, на найближчі півроку найбільш реально отримати поміч від міжнародних партнерів або від українських організацій, які є надавачами міжнародної допомоги».

фото: з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!