Коли собаки частіше кусають: цікаве дослідження вчених

Група американських науковців провела дослідження, аналізуючи майже 70 тисяч повідомлень про напади собак на людей, щоб встановити можливі зв’язки між цими інцидентами та погодними умовами, повідомляє UAportal.

Згідно з опублікованим дослідженням у журналі Scientific Reports, вчені прийшли до висновку, що поведінка собак стає більш агресивною у дні з високою температурою, вищими рівнями ультрафіолету та забрудненням озоном.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Одним із факторів, що впливають на самопочуття людей, є погода. Відомо, що люди можуть стати більш агресивними у спекотні дні або в ті моменти, коли рівень забруднення повітря зростає. Вчені з Гарвардської медичної школи вирішили перевірити, чи може така ж тенденція спостерігатися й у собак. Для цього вони проаналізували 69 525 повідомлень про укуси собаками людей, порівнюючи їх з погодними умовами в цей день.

Дослідження показало, що частота нападів собак на людей збільшується зі зростанням температури повітря, індексу ультрафіолету та забрудненням повітря озоном. Однак ці показники зменшуються в дощові, вихідні та святкові дні.

Наразі науковці не можуть пояснити причини цього взаємозв’язку. Невідомо, чи безпосередньо спека та озон роблять собак агресивнішими, або це пов’язано з поведінкою людей, які можуть більш часто провокувати собак за таких погодних умов.

фото із відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!