Дніпропетровщину відвідала гостя з Японії (Фото)

На Дніпропетровщину завітала 10-річна японська волонтерка Міраі Шіраіші. Дівчинка зустрілась з українськими однолітками. Почула їхні історії. Запевнила, розкаже про поїздку на своїй батьківщині.

«Сьогодні в нас у гостях надзвичайно смілива дівчинка. Вона не побоялась приїхати у країну, де йде війна. Аби підтримати однолітків, які страждають від російської агресії. Побачити на власні очі наслідки російського терору», – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Він додав, що біда українських дітей болісно відізвалась у серці Міраі. Вже понад рік вони змушені прокидатися під сирени та ховатися від вибухів. З початку вторгнення тільки в Дніпропетровській області росіяни вбили 17 хлопців та дівчат. Ще понад півсотні – поранили.

Більш ніж 130 постраждалих дітей медзаклади регіону прийняли з Донеччини, Харківщини, Херсонщини, Луганщини. Безліч були змушені залишити свої домівки. Безліч – стали сиротами.

«Міраі для нас також дитина-герой. Вона дізналась з новин, що в нас війна. Почала волонтерити, аби допомогти. Проїхала майже через всю Україну. Пройнялась почутими розповідями», – сказав керівник благодійного фонду «Постраждалі діти війни» Олег Семенов.

У Дніпрі гостя з Японії провела час разом із учнями однієї зі шкіл. Діти показали подвір’я, де ростуть сакури. Далі запросили на майстер-клас із Петриківського розпису. Разом малювали калину. А ще обмінювалися подарунками й обіймалися. Українські школярі залишили символічний малюнок-послання японським дітям. Із відбитками своїх долоньок.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!