У Дніпрі незабаром відкриють дитячі табори

Торік через коронавірусну пандемію не працював жодний дитячий табір в області, нині ж Дніпропетровщина знаходиться в «жовтій» зоні карантинних обмежень, а тому діяльність таких закладів дозволена.

Цього літа у Дніпрі функціонуватимуть 106 пришкільних таборів і ще два – прийматимуть дітей за містом. Але якщо регіон стане «помаранчевим» або навіть «червоним», то робота їх буде призупинена.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У минулому році в місті планувалось відкрити 50 пришкільних таборів та 19 заміських. Нині ж інші числа – 106 та 2 відповідно. «Відкриття табору ­можливе лише в разі дотримання всіх умов протиепідемічних та карантинних заходів. ­Кількість дітей у закладі залежатиме від його потужності, але передбачається, що на площі 5 кв. м можна «розмістити» не більше однієї дитини. В ігрових спальнях має бути не більше 10-15 осіб. Також у таборі кожна група повинна знаходитись окремо від іншої, зокрема і під час ігор», – говорить головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби в області Маргарита Малишева.

Вона зазначила, що переважно діти повинні перебувати на свіжому повітрі, а педагоги та інші працівники, які з ними контактуватимуть, щодня проходитимуть температурний скринінг. Табори розпочали працювати з 1 червня. Кожна зміна триватиме 14 днів.

ТАМАРА БЄЛКІНА

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!