Нові вимоги: банки зобов’язані по-новому перевіряти перекази та платежі клієнтів

Національний банк України впровадив нові вимоги щодо здійснення банками фінансового моніторингу. Так, банки зобов’язані реагувати, якщо клієнт витрачатиме або отримуватиме більше грошей, ніж вказав під час заповнення анкети. Про це повідомляють у пресслужбі НБУ.

Кожен клієнт банку під час оформлення картки і потім під час оновлення інформації себе заповнює анкету, у якій вказує місячний дохід, очікуваний розмір платежів карткою. Банки будуть зобов’язані реагувати на випадки, коли заявлені суми менші від фактичних.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

“Встановлено обов’язок для банків щодо реагування на випадки перевищення максимальної суми фінансових операцій, яка заявлена клієнтом. Така вимога не поширюються на клієнтів – фізичних осіб, які здійснюють звичайні фінансові операції на суми та в обсязі, що мають раціональне обґрунтування”, – йдеться у повідомленні.

Також Нацбанк доповнив перелік індикаторів підозрілості, що стосуються фінансових операцій клієнта, а саме перевищення більше ніж у два рази на місяць максимальної суми фінансових операцій, заявленої клієнтом.

“Крім того, внесено уточнення до процедури здійснення банками належної перевірки клієнтів, які є електронними резидентами (е-резидентами), в частині ідентифікації та верифікації. Також врегульовуються процедури віддаленого встановлення ділових відносин е-резидентами” – зазначають у НБУ.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!