На Дніпропетровщині зросте кількість субсидій

На опалювальний період 2023-2024 років житлову субсидію перерахують автоматично всім, хто раніше її отримував. Через зростання тарифів на електроенергію очікується збільшення кількості домогосподарств, які зможуть користуватися пільгами на житлово-комунальні послуги. Користувачів субсидій стане більше приблизно на 20% порівняно з минулим опалювальним сезоном.

Про це розповіла начальниця відділу контролю за правильністю нарахування житлових субсидій і пільг ГУ Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Ольга Волобуєва. З її слів, при розрахунку субсидії з початку опалювального періоду враховуються доходи за І-ІІ квартали, а розмір пенсійної виплати – за серпень поточного року.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Пенсійним фондом здійснено автоматичний перерахунок житлових субсидій з урахуванням підвищеного тарифу на електроенергію для споживачів з 1 червня 2023 року, повідомляє opentv.media.

Спікерка також акцентувала на обставинах, за яких можуть позбавити субсидії: зміна місця проживання заявника; купівля майна (квартири, будинку, транспортного засобу, земельної ділянки) на суму, що перевищує 50 тис. грн., та не повідомлення про цю обставину ПФУ; подання недостовірних відомостей про склад домогосподарства, членів сімей, майновий стан; смерть заявника.

Фото : з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!