У Дніпрі нагадали, як півстоліття тому люди жили на Монастирському острові

Світлина з Монастирського острова у Дніпр датована 1959 роком була опублікована у Фейсбук групі История в фотографиях. Екатеринослав-Днепропетровск.

-1959 год. Колесо обозрения на Комсомольском острове. На фото два оператора. Внизу билетная касса. Вдали за плакатом – жилое здание. В то время на острове жили около 15 семей. Архив Sergej Los, – сказано у дописі.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Виявляється до початку 1970-х на острові були житлові будинки. Про те, яке було життя на острові раніше розповів сам Sergej Los, який на той час був дитиною.
До 1957-го пішохідного мосту до острову не було. Люди переправлялися на чергових човнах, потім ходили по мосту, що будувався.

Житлові будинки були поблизу площадки, де зараз розташований пам’ятник Шевченку, і далі в бік Мерефо-Херсонського мосту. А на місті пам’ятника був барак, в якому жили охоронці моста. В домах жили переважно сім’ї працівників парку, зокрема директора парку. На початку 1970-х мешканців острову розселили, а будинки знесли, повідомляє dv-gazeta.info.

Відомо, що поселення на острові виникло в 1900-1910 рр в якості дачного. А на початку 1930-х під час будівництва Мерефо-Херсонського моста стало робітничим.

Фото : з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!