До України прилетіли зимувати рідкісні птахи (фото)

Рідкісні птахи – малі баклани – прилетіли зимувати до Національного природного парку “Тузлівські лимани”.  Цей вид занесено до Червоної книги України. Про це повідомляють на сторінці НПП “Тузлівські лимани” у Facebook.

“На Півдні України зимують рідкісні птахи – малі баклани. Одні з 3-х видів у фауні України. Цей птах вважається зникаючим, і його занесено до Червоної книги України”, – йдетья у повідомленні.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

малі баклани

Причини зміни чисельності та вразливості точно не встановлено. Але найбільш імовірною вважають освоєння, осушення водно-болотних угідь, загибель у знаряддях риболовного промислу, відстріл на полюванні, зростання фактору неспокою, аномально суворі зими.

“Цієї зими на “Тузлівських лиманах”, а саме на лиманах Малий Сасик і Джантшейський нараховано 22 птахи. Взимку також тримаються в дельті Дунаю та на Придунайських озерах”, – повідомляють природознавці.

малі баклани

У цей період року малі баклани живляться на відкритих від льоду ділянках лиманів, переважно дрібною рибою.

В Україні ці птахи гніздяться на Азово-Чорноморському узбережжі, переважно у дельтах Дунаю, Дністра, Дніпра та на Східному Сиваші. З кінця 1990-х років чисельність малого баклана помітно збільшилася й на інших територіях.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!