У Дніпрі залишки зруйнованих будівель утилізуватимуть за новими технологіями

У Дніпрі залишки зруйнованих ворожими ракетами будівель збираються утилізувати за японськими технологіями. Про це повідомили у департаменті екологічної політики Дніпровської міської ради.

Два тижні у Японії унікальний досвід вивчала делегація представників великих міст України, які найбільш потерпають від військової агресії. Серед них буда представниця Дніпра – Ірина Козлова, заступниця директора департаменту.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Це були не лише лекції та навчання, а ще й безпосередньо візити на майданчики, де збираються відходи руйнації, а також на полігони, де переробляються та захоронюються відходи та на підприємства, де їх переробляють. Також ми відвідали закриту територію біля АЕС Фукусіма, де здійснюється перероблення відходів, яке забруднення радіацією – сортування та переробка. Це було дуже цікаво для нас, у тому сенсі, що у нас є загроза аварії на Запорізькій АЕС, а також Чорнобильська загроза теж нікуди не поділася», – поділилась пані Ірина.

Японія вже другий рік поспіль надає Україні допомогу за програмою від JICA – Japan International Cooperation Agency та вже почала передавати потужну техніку.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!