Дарина Кінаш: «Проєкт «Незламні» – це спільнота цілеспрямованих жінок Дніпра»

У сучасному світі соціальні мережі стали засобом як проявити себе, показати свій напрям діяльності, знайти однодумців і реалізувати потенціал. На цьому шляху важливо знайти спеціалістів, які допоможуть урахувати усі аспекти. Такі знання можна здобути під час заходу «Незламні», які проводить Дарина Кінаш – блогерка з Дніпра, засновниця жіночої спільноти, наставниця експертів-початківців у Instagram. Тут можна провести час разом та отримати важливі поради з блогінгу. Детальніше про спільноту жінок, проєкт «Незламні» та майбутній захід Дарина розповіла в ексклюзивному інтерв’ю «Вістям».

ПРОЄКТ НЕЗЛАМНИХ

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

– Пані Дарино, розкажіть, будь ласка, коли ви знайшли себе у сфері блогінгу?

– Зареєструвалась у Instagram я в 2014 році. А вже з 2017-го почала активно вес­ти свій блог. На той момент я переїхала жити до Єгипту і вела саме «travel блог», де розповідала про переїзд в іншу країну і всі складнощі цього процесу.

Instagram – це платформа, яка допомагає розвиватися, самореалізовуватись, а також заробляти кошти. Тому я обрала саме її, звільнившись з основного місця роботи в офісі.

– Ви – наставниця експертів-початківців в Instagram. Як і чим допомагаєте користувачам цієї соцмережі?

– До мене звертаються експерти, які мають певну спеціалізацію і хочуть розширити свою клієнтську базу або заявити про себе через соціальні мережі, отримати популярність. Я даю знання від самого нуля і до перших результатів.

– Навколо себе ви об’єднуєте блогерів, однодумців, влаштовуючи зустрічі. Яким був перший захід до початку повномасштабної війни?

– Зазвичай я проводила блогерські зустрічі в Дніпрі, але з початком повномасштабної війни багато блогерів виїхали за кордон, і я вирішила змінити формат зустрічі. Зібрала навколо себе саме жінок і створила проєкт «Незламні», до якого також долучаються дівчата-блогери, які зараз проживають у нашому місті.

– У чому важливість подібних заходів?

– На офлайн-заходах жінки знаходять нові зна­йомства, вагомі для роботи, або нових подруг, здобувають знання та розважаються. Тож такі імпрези мають багато цілей, а кожна учасниця приходить за своєю. Під час війни змінився формат зустрічей, але наміри щодо їх проведення залишились, тому я маю плани масштабувати цей проєкт і розвивати його не тільки в нашому місті.

СПІЛЬНОТА УКРАЇНОК

– Як зародилася ідея об’єднувати саме жінок?

– Мені комфортно працювати саме з панянками різного віку. Я сама жінка і розумію головне: під час повномасштабного вторгнення рф багато жінок залишились без подруг, без рідних, без близьких, а ще й багато з них на новому місці. Тому мені захотілось їх підтримати, об’єднати та допомогти соціалізуватись у нових умовах. Я вважаю, що це важливо. Захід «Незламні» відбувається раз на місяць. Це така подія, яка заряджає енергією, бажанням жити, діяти, працювати для своєї мрії.

– Скільки таких заходів проведено від початку війни? Які їхні основні напрями?

– Позаду вже 6 великих зустрічей, буде 7-а. Мета заходу «Незламні» – продемонструвати жінкам, які насправді вони незламні, талановиті, цілеспрямовані, самореалізовані та сповнені енергії. Тематика – це роз­виток у інстаграмі. Кожен захід висвітлює різні теми про соціальні мережі. Тут виступають цікаві спікери, які на власному прикладі показують результативність роботи соціальних мереж.

– Чи багато панянок долучається до таких імпрез? Які фідбеки ви отримуєте?

– Кожного разу ми потрошку зростаємо: на перші заходи приходило 20-30 жінок, на останніх двох було 80. Поступово їхня кількість збільшується, а це означає, що їм подобається і вони хочуть відвідувати такі зустрічі і надалі.

– Коли була створена жіноча спільнота «Не­зламні»?

– Перші зустрічі жінок, які організовувала під час повномасштабної війни, почалися в червні 2022 року, але саме перший захід «Незламні» відбувся в квітні 2023 року.

– Як виникла ідея щодо назви проєкту?

– Ви знаєте, задум надійшов саме від жінок. У нашому телеграм-каналі я запитала у дівчат: «Яким словом ви могли б назвати нашу спільноту?» Було багато варіантів, але саме «Незламні» мені сподобався найбільше. Незламні – адже попри те, що відбувається в нашій країні зараз, жінки працюють, розвиваються, створюють нові бізнеси, відкривають ФОПи і роблять усе, щоб допомогти нашим чоловікам та жінкам, які зараз захищають країну.

ВАЖЛИВИЙ ЗАХІД

– Як можна долучитися до вашої спільноти?

– Потрібно просто підписатися на наш Instagram @nezlamni.dnipro, а в шапці профілю є посилання на телеграм-канал.

– Розкажіть про майбутній захід «Незламні». Коли він відбуватиметься? Що зможуть дізнатися для себе жінки?

– Імпреза відбудеться 13 квітня в ресторані «Прем’єр» на прос­пекті Олександра Поля у Дніпрі. Старт заходу – о 16.00. Буде виступ 3 неймовірних спікерів. Поговоримо про легкість зйомки розмовних сторіс, прорив у фінансовому плані завдяки прояву через інстаграм та про розвиток офлайн-бізнесу. Придбати квитки можна у мене як організатора @frijolet, або за посиланням у шапці профілю @frijolet чи @nezlamni.dnipro в інстаграмі.

– Ви також проводите благодійні ігри. Розкажіть про цей формат детальніше.

– З перших днів повномасштабної війни мій чоловік допомагає благо­дійному фонду. Тому разом із подругою у нас виникла ідея, що ми можемо проводити гру «Cashflow», яку в нашому місті багато хто влаштовує не безкоштовно. Ми проводимо її за донат, і всі кош­ти спрямовуємо на допомогу фонду. Також організатори фонду завжди присутні на заході «Незламні», і разом з учасницями ми донатимо на допомогу ЗСУ.

– На вашу думку, який головний секрет успішної незламної особис­тості? Чим вас надихають жінки у спільноті?

– У кожної із жінок своя історія. Я намагаюся комунікувати з усіма дівчатами. Саме вони надихають мене вести цей проєкт далі. Бо вони дійсно не­зламні. Хтось чекає чоловіка з війни, хтось втратив свій дім, хтось був змушений переїжджати через окупацію чи обстріли, але тут я бачу їхні щасливі очі і пишаюся кожною з них.

– Які плани маєте на цю весну?

– Масштабуватись та розширювати проєкт «Незламні» в усій Україні. Заходи проводимо один раз на місяць, тематика завжди буде інстаграм, бо зараз це найактуальніша тема для саморозвитку кожної жінки.

Наостанок бажаю нам усім мирного неба, близьких та рідних людей поруч, а ще ніколи не здаватися, мріяти і завжди робити ДІЇ. Бо дії – то життя.

МАРГАРИТА СОПІЛЬНЯК,
ФОТО З ОСОБИСТОГО АРХІВУ ДАРИНИ КІНАШ

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!