Уряд ухвалив рішення щодо тарифів на електроенергію

Кабінет Міністрів України оголосив про продовження пільгової ціни на електроенергію для громадян країни на рівні 2 гривні 64 копійки за кіловат-годину до кінця травня 2024 року. Рішення про це було затверджено у відповідь на зростання економічного тиску під час тривалого військового конфлікту. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль особисто повідомив про це через свій Telegram-канал.

За його словами, таке рішення допоможе пом’якшити фінансове навантаження на українські сім’ї, оскільки тарифи на електроенергію зросли від початку війни. “Уряд ухвалює рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення. 2 гривні 64 копійки за кіловат. Залишаємо цю ціну без змін. Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня”, – зазначив глава уряду.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Також Уряд затвердив рішення про збереження пільгової ціни на газ для постачальників тепла і гарячої води для населення до кінця літа цього року.

У той час як тарифи на електроенергію зросли з 1 червня 2023 року, дискусії щодо подальшого збільшення тарифів тривають. Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, раніше заявляв, що Міністерство енергетики розглядає можливість підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів до 3,5-4 грн. Проте, у відомстві відкинули ці чутки, підкресливши, що офіційне підвищення цін не планується наразі.

Тариф на газ також залишається стабільним згідно з діючим мораторієм на підняття цін. Нафтогаз України, який обслуговує 98% населення країни, продовжив свій тарифний план “Фіксований” на наступний рік, з ціною 7,96 гривні за кубометр газу, включаючи ПДВ.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!