Проект школярів Покрова увійшов до півфіналу міжнародної нагороди

Школярка з Дніпропетровщини Марія Грушецька, 11-класниця ліцею №2 Покрова, представила на міжнародному рівні проєкт команди «План.Дій» – «Дощолов.

Вода з неба там, де треба» і стала півфіналісткою Міжнародної нагороди Young Eco-Hero Awards 2024 від організації Action For Nature. Ця міжнародна премія щороку відзначає юних еко-активістів віком від 8 до 16 років, які втілили значимий для збереження довкілля проєкт. Повідомили у міській раді.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

З-поміж 258-ми заявок із 33-х країн Марія представляє Україну у півфіналі конкурсу. Минулого тижня відбулась онлайн-зустріч школярки з американською волонтеркою Action For Nature, Кет Морган. Ця історія починається з маленької шкільної команди, що працювала над власним унікальним проєктом під назвою “Дощолов”. Їх ідея полягала у створенні пристрою, який збирав би дощову воду для використання у побуті та сільському господарстві.

Діти досліджували ефективні методи збирання води, розробляли прототипи і тестували їх на практиці. Вони вчились вирішувати складні інженерні завдання і співпрацювати гуртом.

Команда однодумців довела й продемонструвала, як “Дощолов” може допомагати у збереженні водних ресурсів та розвитку екологічних технологій. Це інженерне рішення з турботою про довкілля.

Втілювати у життя важливі ініціативи дітям допомагають вчитель і наставник Оксана Матюшенко, директор ліцею Лариса Мякотіна, а також батьки.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!