Майже половина українців вважають владу винною у погіршенні економічної ситуації в країні – КМІС

Майже чверть громадян України, а саме 23%, вважають, що економічна ситуація у країні погіршилась через помилки керівництва держави, і лише 16,5% вважають регрес наслідком війни.

Такі дані соціологічного опитування опублікував Київський міжнародний інституту соціології, передає ZN.ua.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Соціологи провели дослідження щодо оцінки громадянами України змін в економіці держави за останні п’ять років з акцентом на умовах розвитку, прозорості правил та справедливого ставлення до бізнесу, та причин покращення або погіршення ситуації.

17% опитаних заявили, що на їхню думку за останні п’ять років, тобто час президентства Володимира Зеленського, ситуація покращилась, а 21% вважає, що не змінилася.

Водночас майже половина громадян, а точніше 49%, вважають, що ситуація в економічному середовищі України погіршилася. Серед опитаних 16,5% пов’язують це насамперед із повномасштабним вторгненням, а 23% – насамперед із помилковими діями влади. Ще 9% заявили, що вплив мали обидва ці фактори.

Опитування було проведено КМІС 16-22 травня 2024 року методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів серед 1002 респондентів, що мешкають у всіх регіонах на підконтрольній території України. До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролюються владою України, а також громадяни, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки не перевищувала 3,4% для показників, близьких до 50%, 3,0% для показників, близьких до 25%, 2,1% – для показників, близьких до 10%, 1,5% – для показників, близьких до 5%.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!