Як розпізнати сезонну алергію: основні ознаки полінозу

Вкрай неприємно бути алергіком, але знати про свій діагноз необхідно. Хвороба, спричинена пилком рослин, називається поліноз. Основна її причина – пилок вітрозапильних рослин, який може поширюватися на відстань до 5 км.

Концентрація пилку у повітрі визначається погодними умовами. Збільшення кількості пилку пов’язане з підвищенням температури, атмосферного тиску та швидкості вітру. Концентрація пилку знижується під час і відразу після дощу, при високій вологості та у безвітряну погоду.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Пилкова алергія проявляється всіма ознаками запалення: почервонінням, набряком, свербінням, рясним виділенням слизового секрету. Тому під час цвітіння алергіки відчувають постійний дискомфорт, який може проявлятися свербінням повік, сльозотечею, почервонінням кон’юнктиви, закладеністю носа, чханням, нежиттю, кашлем та задишкою (бронхіт, бронхіальна астма). Поліноз має циклічний характер: загострення, що настає в період цвітіння, змінюється тривалою ремісією, як тільки зникає пилок.

Основні ознаки сезонної алергії включають:

  • Почервоніння та свербіж очей
  • Сльозотеча
  • Закладеність носа та чхання
  • Нежить
  • Кашель та задишка
  • Загострення симптомів бронхіту чи бронхіальної астми

У цей період варто приймати антигістамінні засоби, які можуть допомогти зменшити симптоми алергії та полегшити стан. Важливо консультуватися з лікарем для підбору найбільш ефективного лікування.

Знання про свої симптоми і правильний підхід до їх лікування може значно полегшити життя людям, які страждають від сезонної алергії.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!