Як у Дніпрі допомагають невиліковно хворим людям

Паліативна допомога – це підхід, який дозволяє покращити якість життя пацієнтів із невиліковними захворюваннями та членів їхніх родин шляхом запобігання та полегшення страждань невиліковно хворої людини. Нині у Дніпрі працює одне з найсучасніших відділень паліативної допомоги КНП “Міська клінічна лікарня 16” ДМР.

Цей заклад був відкритий у квітні 2022 року. Аби відділення відповідало всім європейським стандартам, його приміщення повністю перебудували, врахувавши потреби людей з інвалідністю. Тут облаштовано 33 одно-та двомісні палати, обладнані системами сповіщення та відеоспостереження, пожежною сигналізацією. У кожній палаті передбачено санвузол та душова.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Окрім палат у відділенні є перев’язувальна, лабораторія, фізіотерапевтичний та рентгенкабінети. Госпіталізація хворого в стаціонар  проводиться за  направленням  сімейного  лікаря.

Окрім стаціонарної допомоги, у місті є бригади паліативної допомоги. Всього у місті працює 22 виїзні бригади для дитячого та дорослого населення. До бригади можуть долучатися: терапевт, хірург, педіатр, невролог, психотерапевт, хірургічна та медична сестри та інші фахівці за необхідністю.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!