На Дніпропетровщині пройшов конкурс етноосель (Фото)

У Дніпропетровській філармонії нагородили переможців і півфіналістів обласного огляд-конкурсу етноосель та сільських зелених садиб Дніпропетровщини „Етнооселя”. А також – учасників онлайн творчої майстерні „Козацька воля” – елемент нематеріальної культурної спадщини „Козацькі пісні Дніпропетровщини” у малюнках.
Як повідомили у обласні раді, конкурси організували  з метою популяризації культурних традицій регіону, елементів нематеріальної культурної спадщини та сприянню розвитку зеленого етнотуризму.
Учасниками конкурсу “Етнооселя” були власники етноосель та сільських зелених садиб, які розташовані у Дніпропетровської області. Вони знімали відеоекскурсію про свою етнооселю чи сільську зелену садибу, показуючи інфраструктуру зеленої садиби, розповідаючи ідею її створення, про гостинні послуги, які туристи можуть отримати, історично-культурні родзинки споруди.
Переможцями стали етнографічний куточок «Українська гостинна садиба», «ЕТНООСЕЛЯ у Попасному», Будівля «Етно Музей селища Карнаухівка».
Дипломи фіналістів отримали – Етнооселя – сільська зелена садиба, садиба-музей Великомихайлівка, екоферма «Соколово».
Нагороди вручили і Капулівському будинку культури «Центр культури та спорту» Покровської сільської ради (Нікопольський район) – за активну участь в івентах обласної ради

 

 

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

 

 

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!