Зелень, що рятує судини: користь кінзи для нормалізації холестерину

Ще один незамінний вид зелені в раціоні – це кінза. При регулярному вживанні вона нормалізує рівень холестерину в крові та перешкоджає утворенню бляшок у кровоносних судинах. Маючи сильну сечогінну дію, ця трава ефективно виводить з організму токсини та шлаки, м’яко знімає набряки.

Також кінза корисна при сильних навантаженнях на зір. Активні речовини живлять сітківку та уповільнюють вікові зміни, що призводять до катаракти. Любителі кави та тютюну можуть взяти на замітку такий факт. Якщо щодня інтенсивно жувати зелень кінзи протягом 2–3 хвилин уранці та ввечері, вона допоможе трохи освітлити наліт, зміцнити ясна та освіжити дихання. Однак захоплюватись зеленню не варто. Якщо переїсти її на ніч, то безсоння вам забезпечене.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Як і кріп, кінза містить ароматні ефірні олії, які наділяють її характерним потужним ароматом. Особливо широко цю властивість використовують у кавказькій та грузинській кухні, тому там так багато страв за її участю. Без кінзи не уявити чахохбілі, суп харчо, сациві з куркою, соуси ткемалі та сацебелі, ситні пироги з начинкою.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!