У Дніпрі проводять екскурсії унікальними маршрутами (Фото)

Сьогодні екскурсанти блукали історичним серцем Дніпра – від вул. Святослава Хороброго до вул. Короленка. Гідесса Ірина Харченко розробила цей маршрут. Вона розповіла про найвідоміших архітекторів Дніпра-Катеринослава, наприклад, про Олександра Красносельського. Він спроєктував прибуткові будинки по вул. Тихій (нині І. Мечникова) та Садовій (нині Фабра). Але це добільшовицькі будинки. Теж не оминули як він творив, але у рамах радянської влади.

Як розповіли у Дніпровській міській раді, зазирнули в атмосферні дворики з дерев’яними сходами. А також дізнались про колишню квартиру прибуткового будинку, де збережена різнокольорова ліпнина. Найголовніше, показати зовнішнє оздоблення будинків: ліпнину, грифонів, орлів, сатирів й химер.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

 «Закохані у місто: дніпровські блукання», це ціла серія екскурсій.

«Ми вирішили зробити декілька частин і 27 вересня, на День туризму, презентуємо ролик, де охочі прямо під час таких «блукань» розповідають, чому вони закохані у Дніпро. Бо кожен маршрут – унікальний. Нам є що показати й розповісти. Записатися можна у Туристичному інформаційному центрі Дніпра, на площі Героїв Майдану. Або за телефоном: +380 67 602 6090», — підсумувала Ольга Стасенко, начальниця Туристичного інформаційного центру Дніпра.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!