Скільки шкіл Дніпра готові до початку навчального року

Майже за два тижні розпочинається новий навчальний рік. Заклади освіти Дніпра продовжують активну підготовку. Цьогоріч у 154 закладах загальної середньої освіти міста навчатимуться близько 94 тисяч учнів.

Останні штрихи – у гімназії № 35. Тут вже провели генеральне прибирання класів, виконали косметичні ремонти, де це було потрібно. Готове й укриття, в якому є все необхідне, аби діти безпечно перебували там під час  повітряної тривоги. Зараз школа вже розробляє навчальний план,  працює над режимом роботи закладу. На стадії завершення підготовка і  у Дніпровському ліцеї № 12 «Інтелект».

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Нині через те, що ми, на жаль, маємо значні освітні втрати, які зумовлені пандемією та повномасштабним вторгненням рф на територію України, цьогоріч, ураховуючи рекомендацій МОН, міською радою прийнято рішення щодо організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти у 2024-25 н.р. за очною формою навчання, за потреби – у змішаному режимі, поєднуючи очну та дистанційну форми. Це вже визначатиме заклад. Найпростіші укриття облаштовано у 118 закладах. Рішенням міської ради затверджено план розміщення для навчання учнів закладів без укриттів у  школах, які мають найпростіше укриття. Тобто ті школи, які його не мають, і де не було технічної можливості його облаштувати, будуть навчатись у тих школах, де укриття є. Також для учнів 12 закладів буде організовано безкоштовне підвезення до шкіл, в яких вони будуть навчатись.  І на сьогодні майже всі заклади готові  до нового навчального року. Лишається вирішити лише організаційні питання», – звернули увагу у Дніпровській міській раді.

 

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!