Чому стоматологи рекомендують журавлину для здоров’я зубів і серця

Американські стоматологи відкрили новий підхід до лікування своїх пацієнтів – вони все частіше використовують журавлину як натуральний засіб для зміцнення зубів та запобігання карієсу.

Науковці з Університету Рочестера стверджують, що журавлиновий сік може стати «тефлоном для зубів», адже його бактерицидні властивості блокують доступ шкідливих мікроорганізмів до зубної емалі.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Експерименти показали, що компоненти журавлини перешкоджають поширенню бактерії Streptococcus mutans, яка є одним із головних винуватців карієсу. Проте лікарі застерігають: журавлиновий сік, який продається в супермаркетах із доданим цукром, може навпаки зашкодити зубам, тому краще вживати журавлину в її натуральному вигляді або використовувати спеціально підготовлені соки без цукру.

Крім того, журавлина відзначається здатністю боротися із бактерією Helicobacter pylori, яка викликає виразки шлунка та підвищує ризик розвитку раку шлунка. Вчені також виявили, що регулярне вживання журавлинового соку допомагає знизити рівень поганого холестерину низької щільності та підвищує рівень «хорошого» холестерину. Це робить журавлину важливим елементом у профілактиці серцево-судинних захворювань та ракових пухлин.

Журавлина не лише допомагає зберегти здоров’я зубів, але й позитивно впливає на загальний стан організму, знижуючи ризики розвитку багатьох небезпечних захворювань.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!