Медики назвали страви, які не можна розігрівати

Розігрівання їжі — звична практика у багатьох родинах. Проте медики застерігають, що деякі страви після повторного нагрівання можуть не лише втратити свої корисні властивості, але й становити небезпеку для здоров’я.

Чому це небезпечно?

  1. Яйця та омлети
    Після повторного нагрівання яйця втрачають свої корисні властивості, а також можуть утворювати токсини і канцерогени, що провокують розвиток онкологічних захворювань. Якщо залишилися варені яйця, краще додати їх у салат, ніж розігрівати.
  2. М’ясо
    При повторній термообробці білки в м’ясі руйнуються, і їжа стає важкою для перетравлення. Це може призвести до дискомфорту у травленні.
  3. Гриби
    Розігрівання грибів може викликати проблеми з шлунково-кишковим трактом через зміну структури білків після нагрівання.
  4. Картопля
    Під час повторного нагрівання картоплі, особливо смаженої, утворюються акриламіди — речовини, які підвищують ризик розвитку раку та хвороб нервової системи.

Як уникнути ризиків?

  • Готуйте на один раз. Плануйте об’єми їжі, щоб уникнути залишків.
  • Правильне зберігання. Тримайте їжу в герметичних контейнерах у холодильнику, але не більше ніж 24 години.
  • Споживайте охолоджену. Деякі страви, наприклад, салати з м’яса чи овочів, можна їсти без розігрівання.

Дотримання цих простих рекомендацій допоможе зберегти ваше здоров’я та уникнути харчових отруєнь.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!