Grilled vegetables on a skewer

Як стати кулінарним чарівником: 5 порад від досвідчених шеф-кухарів

Не бійтеся експериментувати з новими ароматами та смаками, уявіть, що овочі – це м’ясо, а коктейлі змішуйте за формулою. Це  думка авторитетних шеф-кухарів та барменів.

5 простих порад, як “апгрейдити” себе як кухаря, отримало від експертів видання Today.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Додавайте цікаві відтінки звичайним стравам

Наприклад, шеф-кухар Джуді Чу рекомендує використовувати кочхуджан – гостру соєву пасту, популярну в корейській кухні. Як запевнила експерт, її можна додавати абсолютно до всього.

Чу, котра покинула кар’єру в фінансовій галузі та пішла за покликом своєї пристрасті до кулінарії, радить завжди пробувати щось нове. Почніть зі страв, котрі ви часто готуєте – наприклад, м’ясоїду буде цікаво поекспериментувати на тему барбекю по-корейськи.

Ставтеся до овочів як до м’яса

На  думку Хосе Гарсеса, наступним світовим фуд-трендом буде саме креативність у приготуванні овочів.

“Погляньте, як ми готуємо м’ясо та застосуйте якісь із цих технік у роботі з овочами. Сухі приправи додають барбекю аромату. Отже, візьміть сухі приправи, посипте ними цілу головку квітної капусти та приготуйте на грилі, у вас вийде такий аромат барбекю”, – зазначив шеф-кухар.

Шукайте незвичні інгредієнти онлайн

Лише тому, що у крамниці коло вашого дому немає масла гхі, не означає, що треба відмовлятися від приготування страви, яка вас зацікавила, наголосила Чу. Чимало цікавих спецій та інгредієнтів можна придбати в онлайн-магазинах.

Дотримуйтеся формули, коли змішуєте коктейль

Своєю методикою поділилася міксолог із нью-йоркського клубу Pegu Одрі Саундерс. На її думку, секрет у правильному співвідношенні кислих, солодких та міцних інгредієнтів у напої.

“Джин – це один із найбільш багатофункціональних та елегантних спиртних напоїв, із якими можна працювати”, – сказакла Саундерс.

Причому різні види джину вона використовує для різних коктейльних композицій, наприклад, Plymouth комбінує з солодкими інгредієнтами, а для негроні бере виключно Beefeater, бо він має цитрусовий відтінок.

“Коли ви приправляєте шматок риби або стейк, ви ж не використовуєте одну й ту саму приправу”, – пояснила вона.

Спрощуйте процес та заощаджуйте час

Саундерс використовує звичайні скляні пляшки з-під газованок для змішування простих сиропів, а потім просто прикручує до них дозатор для алкоголю, щоби було легко наливати. А кухар Чезаре Каселла готує пасту безпосередньо в соусі, заощаджуючи час та забруднюючи менше посуду.

Джерело: Українська правда

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *