Соціальний захист – один з пріоритетів програми Філатова

 

У вівторок у Дніпропетровську кандидатом на пост міського голови Борисом Філатовим була презентована масштабна стратегія розвитку мегаполіса. В рамках її підготовки команда політика протягом декількох місяців проводила експертні круглі столи, зустрічалася з трудовими колективами комунальних підприємств та представниками громадських організацій, а також активно збирала і обробляла звернення тисяч звичайних городян. Багатогранність запропонованої програми вже була оцінена десятками дніпропетровських і зовнішніх експертів. Особливу увагу привернули ідеї щодо того, як зробити місто дійсно справедливим по відношенню до всіх категорій населення.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Ми повинні формувати не просто громадянське, але й відповідальне суспільство, яке сприймає Дніпропетровськ як власний будинок: і не тільки веде себе в ньому, як вдома, але й піклуватися про нього, як про дім. Цю роботу по боротьбі з негативним індивідуалізмом, роз’єднаністю і байдужим ставленням до чужих проблем треба починати з наймолодшого віку», – заявив під час презентації «Стратегії розвитку Дніпропетровська» Борис Філатов.

Серед пропозицій у галузі соціального захисту команда політика пропонує, в першу чергу, впровадити муніципальні надбавки до пенсій городян. Соратники Філатова називають несправедливою державну систему розподілу виплат, яка не враховує різні умови проживання людей старшого віку у великому мегаполісі і, наприклад, у сільській місцевості.

У окремий напрям «Стратегія розвитку Дніпропетровська» виділяє нову молодіжну політику і підтримку сімей з дітьми. Пропонується активно задіяти нове покоління в роботі державних органів (соціальні ліфти), підвищення стипендій для студентів критично важливих для міста спеціальностей, а також преференції роботодавцям, що беруть в штат молодих фахівців і працівників з маленькими дітьми.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь