Чим небезпечний шашлик із супермаркету
Тривають вихідні дні, а отже – є можливість вибратися на шашлики. І це, до біса, гарне міркування, головне підготуватися: купити м’ясо, замаринувати його. Але й цього можна не робити, якщо придбати вже готове м’яско для шашлику. Пише maximum.fm
Лікар-дієтолог Ірина Морозова наголошує на тому, що робити цього категорично не можна, адже для маринування шашлику супермаркети часто використовують протерміноване м’ясо.
М’ясні продукти належать до категорії підвищеного ризику, при їх приготуванні обов’язково суворо дотримуватися чистоти та гігієнічних норм. А покладатися на те, що продавці будуть сумлінно ставитися до своїх обов’язків, ніхто не може, – зазначає лікар.
Також вона наголошує на тому, що для шашликів використовують не лише протерміноване м’ясо, а й те, яке має прожилки. Крім того, ви не можете бути впевнені в тому, з якої частини це м’ясо. Внаслідок цього ви можете одні шматки пересмажити, а інші так і залишаться сирими.


