Як Петриківщина святкувала День народження

У минулі вихідні Петриківка відсвяткувала 245 років. Із 6 по 8 липня, з нагоди ювілею, в славетному краї художників відбулося чимало заходів.

E суботу, 8 липня, на площі біля районного Будинку культури гостей та мешканців селища чекала цікава святкова програма з номінаціями, нагородженнями та чудовими концертними номерами. Також цього дня всі бажаючі мали змогу на виставці-продажу придбати вироби майстрів та умільців народних ремесел. Додали азартності й розіграш святкової лотереї, спортивні змагання та запальна дискотека з діджеєм з м. Дніпра. Та якщо вам не вдалося взяти участь у святкуванні – не переймайтеся. Цього року в Петриківці буде ще один ювілей – пройде 10-й фестиваль «Дивоцвіт». Очікується великий ярмарок та приїзд багатьох гос­тей, у тому числі й іноземних. Долучайтеся до святкувань!

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Ми ж нині вітаємо славетний край українських художників з ювілеєм та бажаємо його жителям щасливої долі і нових досягнень!

Багатовікова традиція

Петриківський орнамент має багатовікову традицію і тісно пов’язаний з мистецькою культурою Запорозької Січі. От і Петриківка була заснована за часів козацтва- у 1772 році останнім кошовим отаманом Петром Калнишевським і названа в його честь. Раніше майже всі хати у Петриківці були розписані. Причому щороку напередодні великого свята старі малюнки змивали і прикрашали оселі новими барвистими оберегами. Так з року в рік село розквітало новими барвами та чудернацькими візерунками.

Анфіса Букреєва

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!