Адвокати Корбана заявляють про нове кримінальне правопорушення з боку судді Чауса

 

Захисники лідера УКРОПу Геннадія Корбана заявляють, що суддя Дніпровського районного суду міста Києва Микола Чаус, який розглядає клопотання Генпрокуратури щодо зміни запобіжного заходу лідерові УКРОПУ Геннадію Корбану з домашнього арешту на тримання під вартою, діє за вказівками з Адміністрації президента, ГПУ та СБУ.

Про це сказала адвокат Оксана Томчук сьогодні, в перерві судового засідання. Зокрема, вона наголосила, що суддя виніс рішення про примусовий привід лідера УКРОПу до суду за клопотанням сторони обвинувачення, яке навіть не слухалося під час засідання.

«Коли розпочалося слухання справи, суддя підняв питання про те, чи виконана вчорашня ухвала суду про проведення медичного огляду мого підзахисного. Замість відповіді на це питання, прокурорами було подано клопотання про привід Геннадія Корбана. Після перерви я заявила, що ми не можемо слухати клопотання про привід, не з’ясувавши на даний час питання, чи виконана вчорашня ухвала суду. Суд, ви всі це бачили, погодився зі мною, і поставив стороні обвинувачення таке саме питання: «Чи виконана вчорашня ухвала?». На що почув відповідь: «Ні, не виконана», – зауважила адвокат Оксана Томчук.

Не взявши до уваги клопотання захисту про відкладення слухання справи, поки судово-медична експертиза надасть свої висновки, суд незаконно задовольнив клопотання прокуратури про привід Геннадія Корбана до суду на 15:00 27 грудня. «Але ж саме моє клопотання про перенесення розгляду справи було підставою для видалення суду в нарадчу кімнату. Це не просто порушення з боку суду, це – злочин. Вчора у нас була аналогічна ситуація, коли мною було заявлено одне клопотання, в суд задовольнив зовсім інше. Сьогодні я звернулася з заявою про кримінальне правопорушення, оскільки це є фактично службовим підробленням. Сьогодні відбувається те ж саме. Ми будемо подавати ще одну заяву про кримінальне правопорушення з боку судді і будемо наполягати на її розгляді дисциплінарною комісією», – підсумувала Томчук.

Нагадаємо, суддя Микола Чаус відомий тим, що виносив рішення про позбавлення водійських посвідчень «автомайданівців». Наразі Вища рада юстиції рекомендувала звільнити цього суддю за порушення присяги.

Залишити відповідь