Альтанка, майданчик і фонтан: у Дніпрі з’явився новий сквер (Фото)

У Дніпрі новий сквер на житломасиві Західний розташований від вул. Данили Галицького до вул. Ближньої. Раніше тут був захаращений осередок із стихійною торгівлею. Нині його перетворили на першу для понад 20 тис. мешканців житломасиву зону відпочинку, де можуть проводити дозвілля містяни різного віку. Повідомляють у прес-службі міської ради.

За благоустрій території розміром у 15 тисяч квадратних метрів взялися минулої осені. Усе зроблено коштом обласного бюджету.

Проект скверу розробляли та обговорювали разом із активними мешканцями житломасиву Західний. Тут зробили освітлення, тротуарні доріжки, встановили фонтан, що підсвічується, обладнали стадіон, де можна займатися баскетболом, футболом і волейболом. Тут також є майданчики для воркауту, вуличні тренажери, дитяче містечко, ролердром, лавочки та альтанка.

Місцева мешканка Людмила Чуприна радіє, що нарешті на житломасиві з‘явилося місце для прогулянок: «Раніше тут було захаращено, а зараз зробили гарно все. Ми із 1967 року тут живемо. Такої краси у нас ніколи не було. Ми раді, що на наш Західний теж звернули увагу». Відпочинкову зону передадуть на баланс міста. Далі нею опікуватиметься департамент парків і рекреацій. Очікується також, що сквер під’єднають до «Безпечного міста» та встановлять камери.

Також продовжать реконструкцію парку Писаржевського. Першим етапом зроблять основну частину – центральну і прилеглі алеї. Крім цього, мерія Дніпра залучила фахівців, котрі шукають шляхи вирішення питання занедбаної водойми у парку Глоби, а також проблем парку Шевченка.