Apple випадає з п’ятірки лідерів на китайському ринку смартфонів

Після одинадцяти кварталів спаду, китайський ринок смартфонів показав перші ознаки відновлення у першому кварталі 2024 року. Загальний обсяг постачання смартфонів склав 63,3 мільйони одиниць, що на 1% більше, ніж минулого року, за даними TechInsights. Однак, Apple не змогла утриматися серед п’яти найбільших гравців на ринку, з часткою всього 13,7%.

На першому місці опинилась компанія Oppo (разом з OnePlus), з відвантаженням 10,7 мільйонів пристроїв та часткою ринку в 16,9%. Вони випереджають Honor, Huawei та Vivo, кожен з яких займає близько 16% ринку. Huawei зазначається особливо, з річним зростанням постачань на 118,8%, що дозволило їм піднятися на третє місце з часткою ринку 16,6%.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Домінування місцевих брендів стає ще більш вираженим з сукупною часткою ринку в 95,1%, що на 1,4% більше, ніж роком раніше. Це свідчить про консолідацію в галузі, де китайські компанії міцніють на ринку. Незважаючи на загальний скромний ріст, ці зміни можуть вказувати на критичний поворотний момент для китайської індустрії смартфонів, сповнений обережного оптимізму на майбутнє.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!