Без кефіру та йогурту: назвали корисні для кишечнику продукти
Мікрофлора кишечнику є захисним бар’єром, який перешкоджає вторгненню в організм шкідливих бактерій. Від неї залежить міцність імунітету й обмін речовин. Нашкодити мікрофлорі можуть безліч факторів. Виправити ж ситуацію здатне правильне харчування. Перелік продуктів, які сприятливо впливають на стан мікрофлору кишечнику, подає gazeta.ua з посиланням на Rider’s Digest.
1. Картопля. В охолодженому вигляді приготована картопля є одним із найкращих джерел стійкого крохмалю — речовини, яка сприяє збільшенню кількості корисних бактерій кишечнику й підтримує їхню життєдіяльність.
2. Недозрілі банани. Зелені банани теж багаті на стійкий крохмаль. Також містять велику кількість корисних волокон, вітамінів і мінералів.
3. Шоколад. Сприяє збільшенню кількості корисних бактерій у кишечнику. Посилює дію пробіотиків. Захищає корисні бактерії від руйнівної дії шлункового соку, тим самим допомагаючи їм потрапляти в тонкий кишечник і благополучно там всмоктуватися.
4. Часник. Також містить речовини, здатні стимулювати ріст й активність захисної мікрофлори кишечнику.
Головне фото – pixabay