Бійці батальйону «Донбас» подякували Геннадію Корбану за два переданих їм безпілотники

Волонтер Майя Кривов’яз, яка активно допомагає батальйону «Донбас», передала лідерові у партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Геннадію Корбану прапор з символікою «Донбасу» і написами подяки командирів і бійців батальйону.

За традицією таким чином вони дякують тим, хто надає значну допомогу підрозділу.

Майя Кривов’яз розповіла, що волонтери, успішно реалізувавши кілька проектів допомоги, відкрили новий і дуже складний проект – збір коштів на купівлю безпілотника батальйонові «Донбас» для розвідувальних цілей.

«Ми вже думали про закриття цього проекту і раптом з’явився диво-людина, яка подарувала нам безпілотник, і не один, а цілих два крутих безпілотники – найдієвіших. Крім того, ця людина навчила наших хлопців керувати цією машиною. Ім’я цієї людини – Геннадій Корбан. Величезне спасибі від хлопців і від усього українського народу», – розповіла волонтер.

Крім прапора і «хрещених в боях» шевронів «Донбасу», Майя Кривов’яз вручила лідерові УКРОПу також пам’ятну відзнаку «Волонтер України».

 У свою чергу Геннадій Корбан зазначив, що давно вже перестав рахувати і не може пригадати всіх волонтерських центрів і конкретних батальйонів, яким допомагав за останні півтора року він і вся дніпропетровська команда.

 «Ми цю роботу почали робити ще коли були в Дніпропетровській обладміністрації – дуже задовго до ідеї створення партії УКРОП та будь-яких виборів. Ми першими в країні почали це робити, створили відповідні фонди, наповнювали їх і продовжуємо наповнювати. Надаємо адресну допомогу. Спочатку ми її надавали всім, тому що потребували всі – і армійські підрозділи, і розвідувальні. До нас йшли всі як у єдину інстанцію, яка може допомогти: комусь колеса, іншим – акумулятори, бронежилети і так далі. Не відмовляли нікому», – сказав голова політради УКРОПу.

За словами колишнього заступника голови Дніпропетровської обладміністрації (при перебуванні главою Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського) Геннадія Корбана, коли армія пізніше потроху «прийшла до тями», дніпропетровська команда почала допомагати адресно батальйонам територіальної оборони – підрозділам ДУК «Правого сектору».

За його словами, він з однодумцями і досі надає їм адресну допомогу: «це і сухпайки на передову, це вода (бо воду армія не доставляє), це різні технічні засоби захисту та інше».

«У нас є окреме виробництво, яке ми ще давно налагодили, – це безпілотники, сьогодні ми робимо найкращі, але просто так в руки не даємо – ми вимагаємо, щоб група приїхала, пройшла навчання на нашому полігоні і тоді ми безкоштовно даємо безпілотники. Собівартість одного – близько 30-40 тисяч доларів», – розповів Геннадій Корбан

Залишити відповідь