Більше 300 дітей переселенців і бійців АТО Дніпропетровщини відпочили цього року за кордоном

Литва, Німеччина, Хорватія – понад 300 дітей переселенців і бійців АТО відпочили цього року за кордоном. Це стало можливим завдяки домовленостям Днепропетровcкой облагосадміністраціі з посольствами цих країн, повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

видпочили1

«Маленькі переселенці з Донбасу і діти захисників України багато пережили. Війна розділила їхнє життя на до і після. Вони дуже рано стали дорослими. Наш обов’язок – підтримати цих дітей, оточити любов’ю і турботою. Зарубіжні канікули подарували їм позитивні враження. У цьому році в Європі відпочили 300 дітей переселенців і бійців АТО. Наступного року також плануємо оздоровлювати хлопців та дівчат за кордоном», – зазначив Валентин Резніченко.

40 дітей два тижні безкоштовно відпочивали в Берліні. Вони повернулися під враженням – в найбільшому дитячому та молодіжному цирковому таборі Європи «Cabuwazi» їх навчили жонглювати, їздити на одноколісному велосипеді і навіть дресирувати тварин. Завершився відпочинок виступом на справжній арені.

видпочили2

259 юних переселенців і дітей бійців АТО відпочивали на березі Адріатичного моря в Хорватії. Екскурсії, веселі розваги, естафети, знайомство з відомими спортсменами – півтора тижні юні мандрівники безкоштовно відпочивали на курортах Рогозніца, Вепріц і Трогір. У поїздці малюків супроводжували 12 педагогів і медиків.

23 школяра протягом року навчалися в литовській школі. Екскурсії, спілкування з литовськими однолітками, цікаві розваги і поїздки по європейських містах. Ще четверо дітей із зони АТО пройшли в Литві курс реабілітації.
Наразі ведуться переговори з європейськими країнами щодо відпочинку дітей наступного року.

Залишити відповідь