Бойовики стріляли по силам АТО з мінометів і зенітної установки – штаб

Обстановка в зоні проведення АТО залишається напруженою – за минулу добу зафіксовано 56 обстрілів позицій українських військ. Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

35 обстрілів по силах АТО зафіксовано на Донецькому напрямку і 21 на Маріупольському. Після півночі активність бойовиків значно зменшилася.

«Російські найманці продовжують нехтувати Мінськими угодами та вести вогонь з мінометів», – відзначили в штабі.

20 мін бойовики випустили по українським опорним пунктам в Первомайському і таку ж кількість мін – по позиціях сил АТО поблизу Зайцевого. Під неприцільним мінометним вогнем терористів опинилися укріплення в районі Невельського.

На маріупольському напрямі під мінометний обстріл потрапили українські опорні пункти поблизу Мар’їнки, Гнутового і Чермалика.

Позиції ЗСУ поблизу Мар’їнки, Зайцевого, Майорська, Новоселівки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Новгородського бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, з зенітної установки вівся вогонь поблизу Красногорівки.

Також бойовики вели по українським силам в районі Мар’їнці, Опитного і шахти Бутівка снайперський вогонь.

У штабі АТО підкреслили, що в деяких випадках українські бійці відкривали у відповідь вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.

Залишити відповідь