Ботанічний сад у Кривому Розі святкує день народження: цікаві факти

Дніпропетровщина має чудовий ботанічний сад із безліччю рідкісних дерев, квітів та чагарників. Це Криворізький ботанічний.  І сьогодні у саду свято: чергова річниця. «Вітаємо всіх причетних до розбудови Саду. Маємо чудовий згуртований колектив, який гідно представляє місто. Завжди раді гостям і все робимо для того, щоб відвідування Саду дарувало гарний настрій та неповторні емоції», – поділилися новиною на ФБ-сторінці ботанічного саду.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Територія, на якій розташований ботанічний сад, сягає понад 50 гектарів. Його історія створення складається з кількох етапів: 1980 року було надано земельну ділянку під створення ботанічного саду. У 1981 році Президія Академії наук Української РСР прийняла розпорядження «Про створення Криворізького відділення Донецького ботанічного саду». 1989 рік відбулося урочисте відкриття ботанічного саду.

З тієї пори його щорічно відвідує велика кількість туристів. Незалежно від пори року тут є чим помилуватись. У саду вирощують близько 3,5 тисяч видів рослин. Можна побачити і тварин: білок, зайців, фазанів.

Найперше відвідувачів захоплює надзвичайна колекція квітів – бузок, азалія, піони, іриси, глід, троянди. Тут є чи не найбільша в Україні колекцію ковили. Дерева у саду висаджені за видами: окремо ростуть хвойні, березові, горіхові, липові.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!