Чим запивати важку їжу, щоб вона не перетворювалася в жир

Жирну і важку їжу, щоб вона не відкладалася в жир, потрібно запивати зеленим чаєм. Правда, є ще одна умова, повідомили американські вчені з Університету Пенсільванії.

За їх словами, зелений чай в поєднанні з фізичними вправами дуже корисний для людей із зайвою вагою. Експерти провели експеримент на лабораторних гризунах, яким протягом 16 тижнів давали важку їжу, але при цьому додавали до неї екстракт зеленого чаю і фізичні навантаження — регулярний біг на колесі, повідомляє ukrhealth.net.

– Ми вважаємо, що поліфеноли зеленого чаю взаємодіють з травними ферментами, які присутні в тонкій кишці, і частково пригнічують розщеплення вуглеводів, жирів і харчових білків, — йдеться в дослідженні.

Таким чином, комбінація зеленого чаю і фізичних вправ дозволяє зменшувати жирові відкладення, відзначають вчені.

Що ще відомо про зелений чай і його вплив на схуднення? Це відмінний сечогінний засіб, котрий виводить зайву рідину з організму, шлаки і токсини. Поліфеноли, крім іншого, підсилюють теплообмін за рахунок спалювання відкладених жирів.

Зелений чай м’яко пригнічує апетит, знижуючи рівень цукру в крові. Він багатий вітамінами групи B, аскорбіновою кислотою, вітамінами К, РР, а також фтором, міддю, марганцем і цинком. Катехіни діють як антиоксиданти, захищають клітини тіла від старіння.

Однак потрібно розуміти, що зелений чай – не панацея, а ефективне доповнення до здорового харчування і тренувань.