Чому яйця не можна варити довше 10 хвилин

У яйцях, які варилися довше 10 хвилин, виділяються речовини, дія яких може виявитися вкрай несприятливою для організму. Ознакою того, що яйце варилося довше 10 хвилин, є зелений наліт на жовтку. Цей наліт – свідоцтво потенційно токсичних сполук, що виникли в результаті занадто довгого варіння. Пише zdorovia.com.ua.

Вчені пояснюють: в жовтках яєць при термічній обробці виділяється водень, який також може проникати в білок, причому найактивніше це відбувається саме при варінні. Інформація, що міститься в білку сірка, вступаючи в з’єднання з воднем, утворює газ. Потрапляючи в жовток, він стикаємося там з залізом, і відбувається утворення сульфіду заліза. Саме ця речовина забарвлює поверхні жовтки переварених яєць зеленим нальотом.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !
Медики вважають, що вживання сульфідів може серйозно шкодити людському організму, на який вони можуть впливати як токсини. Експерти попереджають: чим довше вариться яйце, тим більше утворюється в ньому сульфідів. Навмисно зварені круто яйця слід відразу ж поміщати під холодну воду, щоб залишкове тепло не дозволило їм перетравитися.
Фото: pixabay
Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!