Чотири продукти, що допомагають зберегти здоров’я суглобів
Продукти, багаті на калій, допомагають захистити цілісність кісток і суглобів. Артрит – довічний патологічний стан, при якому в організмі підвищується рівень запальних компонентів, що провокують руйнування суглобів. Медики розрізняють численні типи артриту, які характеризуються набряками та болісністю суглобів, а також м’язовою слабкістю.
Ліків для боротьби з артритом немає, проте важливо підтримувати певний спосіб життя, який допомагає контролювати стан організму. Харчування відіграє велику роль, оскільки може сприяти як загостренню запалення, так і його ремісії. Продукти, що містять калій, можуть покращити стан суглобів та запобігти появі неприємних симптомів артриту.
Калій допомагає збалансувати надлишок натрію із солі, зменшуючи затримку рідини та сприяючи правильному використанню кальцію в кістках та суглобах. Це підтверджує дослідження, результати якого опублікував The Journal of Pain. Вчені виявили, що люди з ревматоїдним артритом мають найнижчі показники вмісту калію в крові.
Чотири продукти, багаті на калій:
- Банани – багаті на калій та інші корисні речовини, які сприяють здоров’ю суглобів.
- Дині – містять велику кількість калію та зволожуючих речовин.
- Апельсини – забезпечують організм вітаміном С та калієм, сприяючи зміцненню імунітету та здоров’ю суглобів.
- Абрикоси – містять калій та інші корисні речовини, які допомагають зменшити запалення.
Найпоширенішою формою артриту є остеоартрит, який вражає суглоби рук, коліна, хребет та стегна. Другий за поширеністю тип – це ревматоїдний артрит (РА), який виникає внаслідок аутоімунного збою. При обох типах артриту запалення у суглобах та тканинах навколо них викликає біль та скутість рухів.
фото з відкритих джерел