Чотири продукти, що допомагають зберегти здоров’я суглобів

Продукти, багаті на калій, допомагають захистити цілісність кісток і суглобів. Артрит – довічний патологічний стан, при якому в організмі підвищується рівень запальних компонентів, що провокують руйнування суглобів. Медики розрізняють численні типи артриту, які характеризуються набряками та болісністю суглобів, а також м’язовою слабкістю.

Ліків для боротьби з артритом немає, проте важливо підтримувати певний спосіб життя, який допомагає контролювати стан організму. Харчування відіграє велику роль, оскільки може сприяти як загостренню запалення, так і його ремісії. Продукти, що містять калій, можуть покращити стан суглобів та запобігти появі неприємних симптомів артриту.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Калій допомагає збалансувати надлишок натрію із солі, зменшуючи затримку рідини та сприяючи правильному використанню кальцію в кістках та суглобах. Це підтверджує дослідження, результати якого опублікував The Journal of Pain. Вчені виявили, що люди з ревматоїдним артритом мають найнижчі показники вмісту калію в крові.

Чотири продукти, багаті на калій:

  1. Банани – багаті на калій та інші корисні речовини, які сприяють здоров’ю суглобів.
  2. Дині – містять велику кількість калію та зволожуючих речовин.
  3. Апельсини – забезпечують організм вітаміном С та калієм, сприяючи зміцненню імунітету та здоров’ю суглобів.
  4. Абрикоси – містять калій та інші корисні речовини, які допомагають зменшити запалення.

Найпоширенішою формою артриту є остеоартрит, який вражає суглоби рук, коліна, хребет та стегна. Другий за поширеністю тип – це ревматоїдний артрит (РА), який виникає внаслідок аутоімунного збою. При обох типах артриту запалення у суглобах та тканинах навколо них викликає біль та скутість рухів.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!