Чим корисний шоколад та як його правильно обрати

Шоколад та шоколадні батончики – це ніби спогад з дитинства, що викликає почуття радості і приємні емоції. Коли ми стаємо дорослими солодощі можуть дати нам ковток натхнення під час роботи, сили після важкого дня, робить кава-брейк приємнішим. Вони також завжди є гарним подарунком і знайти людей, які байдужі до шоколаду та його різновидів майже неможливо. Дуже зручно, що нині купити улюблену плитку чи батончик можна не виходячи з дома, а просто зайшовши на сайт магазину «Фора» у категорію «Шоколад» https://fora.ua/category/shokolad-2920

Чому нам подобається шоколад

Серед багатьох ласунів шоколад довгі роки залишається найулюбленішими ласощами і от чому:

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !
  • Він містить триптофан, який сприяє виробленню «гормону щастя» і може підіймати настрій.
  • Вуглеводі у складі плитки можуть миттєво додати сил.
  • Запах шоколаду здатен зменшувати рівень стресу, бо викликає приємні спогади.

Чим корисний шоколад

Шоколад в невеличких дозах потрібен навіть спортсменам і дозволений тим, хто веде здоровий спосіб життя чи притримується дієт. Помірне його споживання може мати позитивний вплив на здоров’я людини, бо шоколад:

  • Підтримує роботу серцево-судинної системи.
  • Покращує мозкову активність.
  • Зменшує тривожність.
  • Сповільнює старіння клітин організму завдяки антиоксидантам у складі.
  • Містить у складі магній, залізо та флавоноїди.

Яким буває шоколад

Виробники шоколаду намагаються вразити споживачів новими смаками, тому серед різновидів солодощів можна знайти такі його різновиди:

  • Чорний шоколад з високим вмістом какао дарує інтенсивний, трошки гіркий смак, але водночас є одним з найкорисніших, бо в ньому багато антиоксидантів.
  • Класичний молочний шоколад – до какао-бобів в ньому доєднують молочні продукти.
  • Білий шоколад – солодкий, з великим вмістом молочних продуктів і невеликим вмістом какао. До нього часто додають шматочки полуниці, хрусткі кульки, кокос.
  • Шоколад з начинками – дає змогу спробувати поєднання какао і цукру з нугою, карамеллю, марципаном, арахісом, йогуртом, печивом тощо.
  • Шоколад з незвичними смаками: перцем чілі, сіллю, лаймом, мигдалем, лаандою журавлиною, кавою, фісташками, малиною, цедрою цитрусових.
  • Шоколад без цукру – в якості підсоложувача містить ізомальт чи стевію і підійде тим, хто має особливі дієтичні потреби.

Як обрати якісний шоколад

Перед тим як придбати шоколад варто звернути увагу на його склад. Якісна плитка містить такі інгредієнти:

  • Какао-массу або терте какао – ця складова повинна бути на першому місці.
  • Відсоток какао – чим він більший – тим насичені ший смак.
  • Цукор – він не повинен бути на першому місці у складі.

В ньому не повинно бути барвників, штучних ароматизаторів, трансжирів. Якісна плитка має гладку поверхню, рівномірний колір и при ламанні видає характерний хруст.  Обирайте з увагою і тоді отримаєте гарантоване задоволення від ласощів.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *