Де на Дніпропетровщині видають безкоштовні ліки

У 167 аптеках Дніпропетровщини видають безкоштовні ліки. Все завдяки урядовій програмі «Доступні ліки». Безкоштовні препарати – для людей з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою.

«На Дніпропетровщині впроваджується урядова програма «Доступні ліки». Аби отримати безкоштовні препарати, пацієнт має звернутися до своєї амбулаторії за рецептом. З ним піти в аптеку, яка бере участь у програмі. Таких в області 167», – сказала заступник директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Вікторія Кулик.

Дізнатися, яка аптека бере участь у програмі, можна у свого лікаря або на сайті Департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА. Там розміщений повний перелік аптек, їх адреси та реєстр безкоштовних препаратів.

«Завдання Міністерства охорони здоров’я України – зробити доступними життєво необхідні ліки. Для цього розробили чітку програму. Вона вже працює», – зазначив під час робочої поїздки на Дніпропетровщину заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик.

Програма «Доступні ліки» спрямована на підтримку пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою. Саме ці захворювання найчастіше спричиняють інвалідність та смерть.

Проект фінансується із державного бюджету. На його реалізацію Дніпропетровщині виділили 41 мільйон гривень. Більш детальну інформацію можна дізнатися на сайті МОЗ.