Де в Україні продають найдорожче сало
Експерти Асоціації постачальників торгівельних мереж проаналізували, яка різниця цін по регіонах України на продукти харчування. На жаль, картина сумна, і говорить про те, що справжнього ринка в нас не має, або не має державних органів, які це рахують.
За даними Державної служби статистики України, станом на кінець липня із списку соціальних продуктів в шести найменуваннях різниця у ціні складає більше 15 гривень за кілограм між різними областями країни.
Беззаперечним лідером цього рейтингу є сало. Цей важливий для кожного українця продукт коштує у столиці в три рази більше, ніж на Тернопільщині. Різниця в ціні просто космічна – 61 гривня. Так, за даними Держстату у місті Києві середня ціна складає 91,4 грн., а на Тернопільщині – 29,8 грн. за кілограм.
Другим у цьому рейтингу є вершкове масло – різниця у ціні дорівнює майже 39 гривням. Найвища вартість масла у Київській області, і вона складає 163,2 грн., в той же час у Тернопільській області – 124,4 грн. за кілограм.
Третім – м’який сир, з різницею ціни майже 31 гривні. На Волині ціна101,6 грн., у той час як на Житомирщині – 124,4 грн. за кілограм.
Четверту строчку тримає яловичина – 30 грн. У Чернівецькій області кілограм коштує 123,2 грн., а на Полтавщині – 93,2 грн. за кг.
Замикає п’ятірку «соціальна» ковбаса з різницею у майже 19 гривень. Найвища ціна на Одещині – 76,7 грн., а найнижча на Буковині – 58,1 грн. за кг.


