Декілька шкіл Дніпропетровщини отримали незвичні подарунки (Фото)

Як ми вже писали раніше, в Києві, у кулуарах Верховної Ради, пройшла виставка живопису кам’янської художниці Алли Михальчук.

Виставка викликала неабияке захоплення у відвідувачів. А закінчилася вона несподівано: усі картини  на виставці викупив кам’янчанин Олександр Шевченко, щоб подарувати їх школам Кам’янського.

11 травня відбулася передача картин у дитячі заклади Південного району (середні загальноосвітні школи № 9 та 19, територіальний центр соціального обслуговування Південного району, центр соціально-психологічної реабілітації дітей та НВК «Гармонія»).

картини Алли Михальчук

Дуже цікавим виявився візит до школи № 9. З цією школою пов’язані важливі події, адже Алла Михальчук у ній свого часу працювала. Тож тепер школу, рідну для неї, будуть прикрашати картини, присвячені українській історії – триптих «Козак Мамай». А в школі № 19 діти та дорослі будуть милуватися і ніжними польовими квітами, і старовинними вуличками європейських міст.

картини Алли Михальчук

Спілкуючись із дітьми, Алла Михальчук говорила, що з картинами вона дарує частину тієї любові до життя, до України, яку відчувала, працюючи над ними. Художниця наголошувала: вона ставиться до своїх робіт, як до улюблених дітей, і їй надзвичайно приємно знати, що вони потрапили у такі люблячі родини.

Також Алла Михальчук висловила сподівання, що її картини будуть допомагати і малюкам, і підліткам зростати красивими та щасливими у мирній і заможній Україні, повідомляють у  прес-службі міськради.