ДФС у Дніпропетровській області інформує

Протягом чотирьох місяців поточного року центри обслуговування платників Дніпропетровщини надали 86,6 тисяч адмінпослуг.

На сьогодні 37 Центрів обслуговування платників Головного управління ДФС у Дніпропетровській області надають 24 види адміністративних послуг. Впродовж січня – квітня 2016 року ЦОПами області надано 86,6 тисяч таких послуг.

Серед них найбільш запитуваною залишається послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. У звітній період було надано майже 40 тисяч цих послуг.

Також користуються попитом суб`єктів господарювання послуги з реєстрації книг обліку розрахункових операцій та видачі довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи. Так, за чотири місяці 2016 року Центрами обслуговування платників Дніпропетровського регіону було надано понад 8,2 тисяч послуг з реєстрації книг обліку розрахункових операцій та майже 7,3 тисяч зазначених довідок.

Нагадуємо, що окрім отримання адміністративних, консультативних та інформаційних послуг, відвідувачі Центрів обслуговування платників мають можливість подати податкову звітність та одержати ключі електронного цифрового підпису.

Останнній термін сплати платежів у травні 2016 року

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що:

30 травня, понеділок, останній день сплати

– єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування гірничими підприємствами за квітень 2016 року;

– податку на доходи фізичних осіб з нарахованого, але не виплаченого доходу за квітень 2016 року;

– податку на доходи фізичних осіб із загальної суми процентів, нарахованих за квітень на поточний або депозитний банківський рахунок; на вклади членів кредитної спілки;

– військового збору з нарахованого, але не виплаченого доходу за квітень;

– акцизного податку за квітень 2016 року;

– ПДВ за квітень платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю;

– рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини за квітень 2016 року;

– рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України за квітень 2016 року;

– рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами за квітень 2016 року;

– рентної плати за транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України за квітень 2016 року;

– плати за землю за квітень 2016 року.

Про зниження облікової ставки

Правління Національного банку України прийняло Рішення  від 26 травня 2016 року № 25-рш “Про регулювання грошово-кредитного ринку” про зниження облікової ставки до 18% річних з 27 травня 2016 року.

Нагадаємо, з 22 квітня була встановлена облікова ставка 19%.

До уваги страхувальників!

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області за інформацією прес – служби ДФС України повідомляє.

З 01 липня 2016 року звіти з  єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за звітний період “червень 2016 року” подаються за новою формою згідно з Порядком  формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, який затверджено наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435 зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 23.04.2015 № 460/26905 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 11.04.2016 року № 441, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 06.05.2016 № 682/28812).

З метою створення комфортних  умов для подання суб’єктами господарювання звітів з  єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та на виконання вимог Порядку, Державна фіскальна служба надає для використання розроблені електронні формати, які розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України за посиланням  http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/250281.html.

Залишити відповідь