Дієтолог пояснила, чому варто утриматися від кави після прийому їжі

Багато людей звикли випивати чашку кави відразу після сніданку, обіду чи вечері. Проте лікар-дієтолог Моніка Бішофф із Німеччини застерігає, що така звичка може нашкодити здоров’ю.

Як кава впливає на засвоєння заліза?

За словами експертки, кава містить танін – речовину, яка може перешкоджати засвоєнню заліза з їжі, особливо з фруктів та овочів.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Танін зв’язує залізо в шлунку та виводить його з організму, позбавляючи важливого мікроелемента, необхідного для кровотворення», – пояснює лікар.

Чим це небезпечно?

Залізо відіграє ключову роль у підтримці рівня енергії, транспортуванні кисню до клітин та загальному стані організму. Дефіцит цього мікроелемента може призвести до анемії, слабкості, запаморочення та підвищеної втомлюваності.

Коли краще пити каву?

Щоб уникнути негативного впливу на засвоєння заліза, лікар радить:
✅ Не пити каву щонайменше за 30 хвилин до і після їжі.
✅ Поєднувати каву з продуктами, багатими на вітамін С, який сприяє засвоєнню заліза.

Дотримання цих порад допоможе отримати максимум користі від улюбленого напою без шкоди для здоров’я.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!