Дієтологи назвали п’ять недорогих продуктів для здорового харчування
Американські дієтологи та експерти зі здорового харчування склали список недорогих, але дуже корисних продуктів, які доступні всім, пише Новое Время з посиланням на Men’s Health.
Заморожені овочі та фрукти
Фахівці вважають заморожування кращим способом консервування, адже технологія швидкого заморожування дозволяє практично повністю зберегти вітаміни і мінеральні речовини.
До того ж, заморожена продукція коштує в рази дешевше свіжої, особливо в зимовий час. Дієтологи рекомендують регулярно вживати овочі і фрукти, але продовжують наполягати на тому, що не варто витрачати великі суми грошей на те, щоб поласувати полуницею взимку.
Головне – пам’ятати про те, що заморожені овочі і фрукти не можна повторно заморожувати.
Бобові
Бобові – відмінне джерело білка. Ними можна замінити більш дороге м’ясо або рибу в різноманітних стравах – від супу до рагу.
-Бобові, як сушені, так і консервовані, містять багато білка і клітковини. Вони корисні для серцево-судинної системи. Крім того, це відмінне джерело вітаміну B, — каже американський фахівець і автор книг про здорове харчування Джой Бауер.
Крім того, одне з недавніх досліджень вчених доводить, що бобові сприяють схудненню.
Яйця
У холодильнику кожного прихильника здорового харчування завжди повинні бути яйця. Вони є абсолютно універсальними і дуже корисні, до того ж — чудове джерело білка.
Вівсянка
Коли мова заходить про здоровий сніданок, немає продукту краще, ніж дешева і корисна вівсяна каша. Одна порція – в середньому півсклянки вівса, містить 5 г білка і 4 г клітковини – всього 150 калорій за дуже маленькі гроші.
Курячі стегна
Дієтологи відзначають, що курячі стегна, на відміну від філе, більш дешеві і соковиті – вони підійдуть, як для салатів та рагу, так і в якості основного блюда.


