Дніпропетровці переглянуть легендарну кінострічку «Тіні забутих предків»

Четвертого вересня виповнюється 50 років від дня прем’єри фільму «Тіні забутих предків». Півстоліття тому в київському кінотеатрі «Україна» відбувся перший показ цього легендарного фільму. На сьогодні це, безумовно, культовий фільм, відомий у багатьох країнах світу.

Дніпропетровці зможуть переглянути стрічку просто неба. Четвертого вересня о 20:30 на Набережній В.І. Леніна в районі готелю «Дніпропетровськ» відбудеться кінопоказ.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Кінострічку відзнято за однойменною повістю відомого українського письменника Михайла Коцюбинського. Створенням фільму займались люди, які були по-справжньому закохані у свою справу. Серед них: режисер фільму Сергій Йосипович Параджанов – видатний український і вірменський кінорежисер, народний артист України та Вірменії, лауреат Державної премії України ім. Т. Шевченка (1991 рік, посмертно); оператор-постановник Юрій Іллєнко – народний артист України; композитор Мирослав Скорик – народний артист України, Георгій Якутович та Михайло Раковський – художники-постановники.

Фільм не просто екранізація прози Коцюбинського. Це цілком самостійний твір мистецтва, де відсутнє копіювання сюжетних ліній повісті. Роздуми про людину і цінність життя розкриваються на фоні щедрої і барвистої Гуцульщини. В кінострічці майстерно поєднаний звук, ритм і композиція кадру – всі зображальні засоби кіномистецтва.

Більшість кіномитців світу вважають «Тіні забутих предків» особливою кінофілософією. Фільм отримав 39 міжнародних нагород, 28 призів на кінофестивалях у 21 країні.

За матеріалами прес-служби Дніпропетровської міської ради
Фото сайту cultprostir.ua

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь