Дніпрян запрошують на першу в місті «Ніч науки»

З якого зерна печуть найсмачніший хліб, як відрізнити дорогоцінне каміння від підробки та що за речовини можуть горіти на долоні, але не обпікати її? Відповіді на ці та інші питання можна дізнатися під час акції «Ніч науки», що пройде у Національному гірничому університеті 10 листопада. Про це повідомляють у департаменті освіти та науки Дніпропетровської ОДА.

«Ніч науки» – давня європейська практика, яка лише набирає обертів в Україні. У Дніпрі така акція пройде вперше, кажуть у департаменті. Він приурочений до міжнародного дня науки.

Мешканців та гостей міста запрошують поговорити про екологічно чисті та енергоефективні будівельні матеріали, взяти участь в інтерактивних уроках з астронавтики. Також можна дізнатися, як за допомогою хімії мідні монети стають сріблястими, з якого зерна печуть найсмачніший хліб, як митники розпізнають та зупиняють контрабандистів, як ювеліри відрізняють дорогоцінності від підробок. А ще, як навчитися визначати походження мінеральної води за смаком та що робити, коли людина перестає дихати.

Відповіді на ці та інші питання шукайте 10 листопада. Науковці Дніпропетровщини чекатимуть на вас з 17.00 до 20.00 у головному корпусі Національного гірничого університету на пр. Яворницького, 19. Вхід вільний.

Залишити відповідь